ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Скандал у Тернополі: чотирьох священиків позбавили сану

Відбулися збори духовенства Тернопільської єпархії УПЦ КП.

Скандал у Тернополі: чотирьох священиків позбавили сану
Фото: tsn.ua

Чотирьох священиків Тернопільської єпархії Української православної церкви Київського патріархату позбавили сану за перелюб, пияцтво і поведінку, не сумісну із саном священнослужителя.

Як повідомили в прес-службі Тернопільської єпархії УПЦ КП, відповідне рішення ухвалено на загальних зборах духовенства під головуванням високопреосвященнішого архієпископа Йова в соборі Святих мучеників Бориса і Гліба.

Також учасники засідання схвалили звернення до Священного синоду та Святійшого патріарха Філарета, в якому засудили "деструктивні дії та лжесвідчення священика Анатолія Зінкевича" і повністю підтримали керуючого єпархією архієпископа Йова.

Настоятеля тернопільського Свято-Троїцького духовного центру А. Зінкевіча і підлеглих йому священиків вивели зі складу Тернопільської єпархії.

Окрім того, представники духовенства у зверненні до Філарета просять висвятити архієпископа Йова в сан митрополита, оскільки він "за 17 років свого архієрейського служіння не тільки згуртував Тернопільську єпархію, а й зберіг Тернопільсько-Бучацьку єпархію та утворив Хмельницьку єпархію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram