ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Януковича просять ввести нове церковне свято

На думку вчених, українське суспільство духовно хворе, а тому потребує каяття.

Януковича просять ввести нове церковне свято
архивное фото
Фото: tymoshenko.ua

Учені Національної академій наук звернулися до Президента України Віктора Януковича, керівництва держави та священнослужителів християнських Церков із пропозицією ввести в Україні нове церковне загальнонаціональне свято - День подяки Богу.

Про це РІСУ повідомили в Острозькій академії.

Необхідність такого свята науковці аргументують тим, що українське суспільство є духовно хворе, а тому потребує каяття і навернення до Бога.

"Ми, християни, вчені Академії наук України, вкрай занепокоєні духовним станом нашого сучасного суспільства, особливо молоді. В повсякденному житті стаємо свідками зростання обману, корупції, насилля. Пияцтво, наркоманія, проституція, злочинність є навіть серед неповнолітніх дітей", - йдеться у їхньому листі на адресу Президента, прем’єр-міністра, голови ВР, народних депутатів і священнослужителів.

Автори листа пояснюють, що розбещеність, гріх є втратою моральних цінностей. І якщо людство не зупиниться зараз, не припинить порушувати Божі фізичні та духовні закони, то його буде знищено.

Учені НАН наводять приклад батьків американської держави – президентів Вашингтона та Лінкольна, які в часи небезпеки для країни призначали день посту, примирення і молитви, закликали народ разом із владою і священнослужителями до каяття.

Українські науковці впевнені, що в нашій державі Бог не менше гідний подяки, адже "подарував нашій країні безкровну свободу, мирне небо і врожай".

Нагадаємо, цього року християни святкують день Святої Трійці 3 червня.

Трійцю відзначають на 50-й день після Пасхи і називають цей день П'ятидесятницею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram