ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Ізраїль відправить до Умані своїх поліцейських разом із хасидами

Паломництво хасидів неодноразово супроводжували сутички з уманцям.

Ізраїль відправить до Умані своїх поліцейських разом із хасидами
Хасиды
Фото: news2000.com.ua

Ізраїльські поліцейські допомагатимуть українським міліціонерам забезпечувати правопорядок у місті Умані Черкаської області під час цьогорічного паломництва хасидів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Такої домовленості досягнуто на зустрічі поліцейського аташе Ізраїлю в Росії Давида Груніна з керівниками декількох підрозділів МВС України.

Одним із питань стала підготовка візиту в Україну кількох представників ізраїльської поліції, які братимуть участь в охороні громадського порядку під час традиційного вересневого паломництва євреїв-хасидів до релігійної святині, розташованої в місті Умані Черкаської області.

Щороку у вересні приїзд до Умані тисяч паломників стає випробуванням для місцевого населення. Ситуація в Умані може стати вибухонебезпечною, адже паломників стає все більше, невдоволення жителів Умані - ще глибшим, а місцева влада і правоохоронці демонструють повну безпорадність у плані врегулювання ситуації

— заявление УНП

Нагадаємо, щорічно восени на свято Рош-га-Шана в Умань на могилу засновника хасидизму (гілки іудаїзму) рабе Нахмана прибувають тисячі хасидів.

Торік в охороні громадського порядку в Умані під час паломництва хасидів брали участь шість поліцейських з Ізраїлю. Тоді було зафіксовано кілька сутичок хасидів і уманців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram