ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Новий глава УПЦ МП зауважує певну незалежність від Російської православної церкви

Митрополит Онуфрій заявив, що шукає діалог не з патріархом Філаретом, а з церквою

Новий глава УПЦ МП зауважує певну незалежність від Російської православної церкви
Митрополит Онуфрий
Фото: molbuk.ua

Новообраний глава Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій зазначив, що УПЦ має певну незалежність від Російської православної церкви.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає РБК-Україна.

"Ми будемо будувати відносини з РПЦ на тих канонічних правилах, які існують у нашій церкві, за якими ми сьогодні живемо. Ми маємо незалежність в управлінні і здійснюємо наше служіння, враховуючи тільки наші внутрішні реалії", - сказав він.

Водночас митрополит Онуфрій не впевнений, що буде зустрічатися для об'єднання українських церков з патріархом УПЦ Київського патріархату Філаретом.

На запитання про те, коли він планує зустрітися для об'єднання українських церков з патріархом Філаретом, владика Онуфрій відповів: "Це наша справа. Тут є свій процес, і це ваше запитання, що я повинен зустрітися з патріархом Філаретом, ви вже взялися за голову. Спочатку треба на ноги поставити це все".

На запитання про те, як він буде налагоджувати діалог з Філаретом, враховуючи, що на початку 90-х рр. виступав проти нього, владика Онуфрій відповів, що шукає діалог не з патріархом Філаретом, а з церквою.

Нагадаємо, 13 серпня Собор єпископів УПЦ МП обрав предстоятелем церкви, митрополитом Київським і всієї України, місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія (Березовського). Він набрав 48 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram