ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

У Черкасах УПЦ МП дозволила не згадувати патріарха Кирила на богослужіннях

Священики єпархії також підтримують ідею створення незалежної помісної церкви

У Черкасах УПЦ МП дозволила не згадувати патріарха Кирила на богослужіннях
Фото: cherkasy-orthodox.com.ua

Переважна більшість духовенства Черкаської єпархії підтримує ідею створення незалежної помісної Української Православної Церкви.

Про це свідчать підсумки опитування громадської думки священиків, які зібралися на нараду в управлінні Черкаської єпархії під головуванням Високопреосвященнішого Митрополита Черкаського і Канівського Софронія, повідомляє прес-служба Черкаської єпархії УПЦ.

За підсумками підрахунку, переважна більшість присутніх - 70 проти, 55 - висловилися за помісну Українську Православну Церкву, зазначивши при цьому, що цей процес має відбуватися виключно на підставі чинних церковних канонів і християнського заповіту любові Божої.

Також обговорено питання про доцільність згадування Патріарха Московського і всієї Русі Кирила у всіх храмах єпархії.

Священики наводили численні приклади незгоди багатьох парафіян з цією практикою, обурення і навіть протестів, враховуючи пропагандистську істерію, яку насаждують російські ЗМІ щодо України й української нації, створюючи з неї образ ворога.

Владика Софроній благословив здійснювати згадування патріарха там, де немає протестів з боку людей, зазначивши, що воно відбувається після кожного архієрейського богослужіння, не порушуючи церковних канонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram