ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Патріарх Кирило став почесним доктором МДУ

Звання патріарх отримав за внесок у справу духовного виховання молоді.

Патріарх Кирило став почесним доктором МДУ
Фото: Макс Левин

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило удостоєний звання почесного доктора МГУ.

Документ про це вручили предстоятелеві РПЦ на міжнародній науковій конференції "Від Давньої Русі до Російської Федерації: історія російської державності", організованій у МДУ.

Звання почесного доктора патріарх отримав за "видатний внесок у справу духовного виховання молоді та тісну співпрацю з МДУ", повідомляє радіостанція

"Эхо Москвы".

Патріарх у відповідь зазначив, що "для нього, для людини, яка почала своє просування в церкві з академічної діяльності, немає більшої честі, ніж схвалення наукового співтовариства".

Напередодні візиту патріарха в МДУ з'явилися повідомлення про примус студентів до участі в зустрічі з главою РПЦ. Як заявили представники ініціативної групи МДУ, куратори факультетів звернулися до студентів з вимогою відвідати "дуже важливий захід", із цієї нагоди у виші навіть перенесли заняття та лекції. "Старости груп і курсу, на вас уся надія! Забезпечте явку своїх груп", - йшлося у зверненні до студентів одного з факультетів.

У РПЦ поставилися до цієї інформації з осудом, заявивши, що патріарх і "без адміністративного ресурсу збирає стадіони".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що товариство захисту прав споживачів надішле лист із проханням подати патріарха Московського і всієї Русі Кирила на здобуття Нобелівської премії за видатне відкриття в галузі економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram