ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ МП заявила про готовність продовжити міжцерковний діалог

Таке рішення продиктоване необхідністю продовження діалогу

УПЦ МП заявила про готовність продовжити міжцерковний діалог
Митрополит Онуфрий
Фото: molbuk.ua

Священний синод Української православної церкви (Московського патріархату) під головуванням митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела засвідчив готовність до продовження діалогу з УПЦ Київського патріархату й Українською автокефальною православною церквою.

Як повідомляє прес-служба УПЦ МП, відповідне рішення ухвалено на розширеному засіданні Священного синоду УПЦ МП 24 лютого.

Як йдеться у повідомленні, таке рішення Синоду продиктоване необхідністю продовжити діалог із представниками УПЦ КП та УАПЦ.

Також створено комісію УПЦ МП для проведення переговорів, яку очолив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків, архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан.

До складу комісії увійшли архієпископ Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор, єпископ Львівський і Галицький Філарет, відповідальний секретар відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич, а також проректор з науково-богословської роботи Київської духовної академії і семінарії Володимир Бурега.

Напередодні Київський патріархат УПЦ запропонував УПЦ Московського патріархату значно інтенсифікувати діалог з метою створення єдиної Помісної української православної церкви.

Відповідний діалог веде спеціальна комісія, однак для того, щоб координувати переговори з боку УПЦ МП необхідна відповідальна особа.

Водночас митрополит Володимир - за станом здоров'я - не може робити це. Із цієї причини обрано митрополита Онуфрія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram