ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Зниклі в Криму священики знайшлися. Одного з них допитували 12 годин

На зв'язок вийшли також активісти Студентської асамблеї

Зниклі в Криму священики знайшлися. Одного з них допитували 12 годин
Николай Квич

Священики Української греко-католицької церкви, яких вважали зниклими безвісти в Криму, знайшлися.

Про це повідомляє спільнота Крим SOS на своїй сторінці у Facebook.

"Священики УГКЦ знайшлися в Криму. Нікуди вони не зникали. Просто вимкнули телефони. А до о. Миколи Квича стукали у двері так звані "самооборонці" в Севастополі, але потім вони пішли. Інформація з перших уст", - йдеться в повідомленні.

Водночас повідомляють, що 12 годин священика утримували в Севастопольському відділенні міліції, де його брутально допитували представники місцевих силових структур, звинувачуючи в організації провокацій у Криму.

Про це заявили в Інституті релігійної свободи з посиланням на Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

При цьому сказано, що священика викрали в суботу вранці під час богослужіння. Невідомі озброєні люди увірвалися в храм Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Севастополі, схопили і відвезли в невідомому напрямку о. Миколу Квича, настоятеля парафії і головного військового душпастиря (капелан) УГКЦ у Криму. У його будинку провели обшук, де знайшли 10 бронежилетів. При цьому стверджують, що ці засоби самозахисту о. Микола в рамках свого душпастирського служіння мав передати як гуманітарну допомогу українським солдатам у Криму, які заблоковані російськими військами без розпізнавальних знаків, і журналістам, які все частіше зазнають нападів під час висвітлення подій на півострові.

Однак самопроголошена кримська влада хоче притягнути священика до адміністративної відповідальності за зберігання бронежилетів без дозволу. Складено протокол, а судове засідання має відбутися в Севастополі через два тижні.

Окрім того, Крим SOS повідомляє, що, крім священиків, на зв'язок вийшли активісти Студентської асамблеї Марта Погоріла та Алік Сарданян. Їх відпустили, вони прямують у Київ.

Знайшовся також і чилійський журналіст, в орендовану квартиру якого в Сімферополі увірвалися люди в масках учора ввечері.

Зазначимо, залишається невідомою доля трьох автомайданівців: Олексія Гриценка (старший син Анатолія Гриценка), Сергія Супруна та Наталії Лук'янченко, які зникли в автономії 14 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram