ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Івана Павла II оголосили святим

2011 року Івана Павла II зарахували до лику блаженних

Папа Римський Франциск оголосив святими своїх попередників Івана XXIII і Івана Павла II під час церемонії канонізації понтифіків, яка відбулася у Ватикані.

Про це повідомила Папська рада з масових комунікацій.

"Католицька церква отримала двох нових святих: Івана XXIII й Івана Павла II. Моліться за нас!" - сказано в повідомленні офіційного Twitter Папської ради.

Папа Римський Іван XXIII (Анджело Ронкаллі), який помер у червні 1963 року, був беатифікований Іваном Павлом II 3 вересня 2000 року.

А самого Івана Павла II (Кароль Войтила), який помер 2 квітня 2005 року, проголосив блаженним його наступник на папському престолі Бенедикт XVI за рекордний термін - уже 1 травня 2011 року.

Перше чудо Івана Павла II визнали 2011 року. Тоді французька черниця, яка потерпала від хвороби Паркінсона, запевнила, що молилася до покійного понтифіка про заступництво і - дивом зцілилася.

У 2013 році медична й теологічна комісії Ватикану визнали друге чудо Івана Павла II. На думку експертів, колишній понтифік уже після своєї смерті сприяв одужанню важко хворої жінки з Коста-Рики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram