УПЦ МП не збирається запрошувати патріарха Кирила на вибори нового предстоятеля

У Соборі візьмуть участь лише правлячі і вікарні архієреї УПЦ

УПЦ МП не збирається запрошувати патріарха Кирила на вибори нового предстоятеля
Фото: pravoslavye.org.ua

Українська православна церква Московського патріархату не має наміру запрошувати предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила на святкування Хрещення Русі та вибори нового предстоятеля 13 серпня.

"Прес-служба УПЦ офіційно повідомляє: в період святкування Дня Хрещення Київської Русі і під час проведення Собору єпископів УПЦ до Києва та інших єпархій Української православної церкви (в тому числі Криму) не планується візитів святійшого патріарха Московського і всієї Русі Кирила. За інформацією з Московської патріархії, святійший патріарх у День Хрещення Русі буде проводити богослужіння в кафедральному соборі Москви - храмі Христа Спасителя", - сказано в повідомленні прес-служби церкви.

Також в УПЦ (МП) зазначили, що участь у Соборі єпископів УПЦ 13 серпня братимуть виключно правлячі і вікарні архієреї Української православної церкви, на собор не планується запрошувати представників Московської патріархії та інших помісних православних церков.

Нагадаємо, глава Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) помер 5 липня у Києві. Його поховали на чернечому цвинтарі біля храму Різдва Пресвятої Богородиці біля Дальніх печер лаври.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram