ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ МП: Крим - територія України і його треба повернути

У церкві заявляють, що солідарні з думкою уряду

УПЦ МП: Крим - територія України і його треба повернути
Фото: www.ortodox.donbass.com

Українська православна церква Московського патріархату виступає за повернення анексованого Росією Криму до складу України.

Про це на прес-конференції сказав прес-секретар УПЦ (МП) протоієрей Георгій (Коваленко).

"Як громадяни України ми думаємо так само, як і наш уряд, і все світове співтовариство: Крим - це територія України і його треба повернути", - сказав він.

Він також зазначив, що конфлікт на сході країни не можна вважати міжконфесійним, але політичним і міждержавним.

Окрім того, Коваленко спростував інформацію про перехід близько 10 парафій під юрисдикцію Української православної церкви Київського патріархату у 2014 році.

"Наскільки мені відомо, мова йде про 1 парафію та 2 священників. Насправді ці переходи відбуваються постійно в одну й іншу сторону, від 5 до 10 парафій на рік. Так що цього року тенденція навіть менше, ніж зазвичай", - сказав він.

За словами Коваленка, переходи парафій частіше за все не залежать від загальнодержавних подій, а навпаки - від внутрішньоцерковних. Раніше УПЦ (КП) заявила про перехід 10 парафій УПЦ (МП) під свою юрисдикцію у 2014 році.

Нагадаємо, також 13 серпня новообраний предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій виступив за якнайшвидше вирішення конфлікту на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram