ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Патріарх Філарет поскаржився Вселенському патріарху на брехню глави РПЦ Кирила

Повідомлення про громадянську війну і релігійні конфлікти на Донбасі, про які заявив Кирило, є пропагандою

Патріарх Філарет поскаржився Вселенському патріарху на брехню глави РПЦ Кирила
Фото: Макс Левин

Предстоятель УПЦ КП Філарет написав листа Вселенському патріархові Варфоломію, в якому спростував повідомлення московського патріарха про релігійну війну на Донбасі

Про це пише Релігійно-інформаційна служба України.

Філарет попросив Константинополь дати оцінку брехні, яку поширює про Україну голова РПЦ Кирило.

"Уперше з часів правління нацистського фюрера Гітлера ми зіткнулися з надзвичайною за рівнем цинізму і брехні масованою пропагандою проти України. Нею через практично всі засоби масової інформації Росія намагається переконати світ у справедливості своїх дій", - написав священнослужитель.

Патріарх УПЦ КП заявив, що повідомлення про громадянську війну і релігійні конфлікти на Донбасі, про які заявив Кирило, є пропагандою.

За словами клірика, в українській армії служать представники всіх конфесій і національностей, які є в Україні. Тим самим Філарет спростував слова голови РПЦ, що озброєні "уніати і схизматики" воюють на Донбасі "проти Московського патріархату".

"На жаль, не поодинокими є факти, коли в храмах Московського патріархату чи інших церковних приміщеннях були виявлені склади зброї, сприяли терористам у проживанні та харчуванні, надавали моральну підтримку їхній злочинній справі, особливе публічне благословення на боротьбу проти України. Останнім часом виявлено також факти використання терористами для безпечної втечі священицьких одягу та документів, які, за нашими даними, видає одна з єпархій Московського патріархату на Донбасі", - поскаржився предстоятель УПЦ КП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram