ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Дослідницька станція NASA "прокинулася" для дослідження Плутона

Станція New Horizon наблизилася до поясу Койпера і готова передавати інформацію на Землю

Дослідницька станція NASA "прокинулася" для дослідження Плутона
Фото: twitter.com/NASA

Міжпланетна станція американського космічного агентства NASA "Нові горизонти" (New Horizons) досягла пункту свого призначення на орбіті Плутона. Про це повідомляється в Твіттері агентства.

Станція успішно виведена з режиму зниженого споживання енергії і готова розпочати виконання основної частини своєї місії: спостереження за системою Плутон-Харон. У завдання місії входить вивчення наявності магнітосфери у Плутона, складу його атмосфери, будови поверхні і особливостей взаємодії з Хароном.

Протягом найближчих шести тижнів після активації всіх систем станції буде проведена її підготовка до вступу в контакт з Плутоном.

"У це складно повірити, але після майже дев'яти років шляху, ми в буквальному сенсі біля дверей Плутона, більше того, ми прибули за розкладом, в хорошому стані і згідно з наміченим курсом, - сказав Головний дослідник місії New Horizont Алан Стерн, - 15 січня ми нарешті приступимо до того, навіщо все це затівалося: почнемо збирати дані про Плутон".

Станція New Horizons була запущена з Землі в 2006 році. З метою мінімізації витрати енергії і зносу устаткування, станція провела 1873 земних дні в "сплячому" режимі.

Нагадаємо, 5 грудня NASA зробило перший тестовий запуск корабля Orion, який в 2020-х роках може доставити людину на Марс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram