ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ МП закликала до участі в хресній ході до Києва

3 липня хода попрямує у столицю зі Святогірської лаври на сході, 9 липня - з Почаївської лаври на заході.

УПЦ МП закликала до участі в хресній ході до Києва
Митрополит Онуфрий
Фото: molbuk.ua

Українська православна церква (Московський патріархат) оголосила всеукраїнську хресну ходу до Києва з нагоди дня Хрещення Київської Русі і пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Про це йдеться у зверненні предстоятеля УПЦ (МП) блаженнішого митрополита Онуфрія.

"З нашого благословення єпархіям Української православної церкви пройде Всеукраїнська хресна хода з молитвою за Україну, яка розпочнеться 9 липня на заході України - зі Свято-Успенської Почаївської лаври, а 3 липня на сході України - зі Свято-Успенської Святогірської лаври. 27 липня, в переддень святкування дня Хрещення Київської Русі і пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, ці хресні ходи зустрінуться в м. Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, де відбудуться урочисті богослужіння", - йдеться у зверненні.

Хресні ходи будуть супроводжувати чудотворні ікони Божої Матері "Почаївська" і "Святогірська", а також інші шановані святині.

Предстоятель УПЦ МП закликав прихожан до участі в хресній ході.

"Хто може йти у хресній ході довго - нехай іде. Хто може пересуватися тільки у своєму населеному пункті - нехай це робить. Може нагодувати паломників - усе це також є вашою участю в загальній великій справі", - передає слова предстоятеля УПЦ МП інформаційно-просвітницький відділ Церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram