Київрада пробачила УПЦ КП 2 млн гривень за будівництво в Десятинному провулку

Офісні приміщення церкви визнано культовими спорудами

Київрада пробачила УПЦ КП 2 млн гривень за будівництво в Десятинному провулку
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада звільнила УПЦ Київського патріархату від сплати 2 млн гривень пайового внеску у створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва під час будівництва в Десятинному провулку.

Як мовиться у проекті рішення, схваленому голосами 81 депутата, УПЦ КП належать приміщення площею 2271 кв. м в новому офісно-житловому будинку, де розміститься резиденція патріаршого намісника, а також п'ять синодальних управлінь (навчальний комітет, управління військового духовенства, управління з питань благодійності, управління у справах молоді та економічне управління).

Церква гарантувала, що ці приміщення не будуть використовуватися в комерційних цілях і не передаватимуть в користування іншим особам.

УПЦ КП була забудовником комплексу будівель у Десятинному провулку, 3а, 3б і 5д. Загальна площа об'єкта розділена між церквою (2,27 тис. кв. м) та інвестором ТОВ "Левадія" (6,40 тис. кв. м).

Нагадаємо, до кінця 2012 року на місці будівництва розташовувалися дві історичні будівлі - житловий будинок із флігелем, які у 19 столітті належали протоієрею Андріївської церкви Павлу Підвисоцькому. УПЦ КП отримала ці будівлі разом із прилеглою до них землею у 2002 році і довела їх до аварійного стану, щоб потім знести і почати на їхньому місці будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram