ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянам виплатили матеріальну допомогу до Дня Перемоги

У Києві живе 51 949 ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Киянам виплатили матеріальну допомогу до Дня Перемоги
Фото: www.kmv.gov.ua

Одноразову адресну матеріальну допомогу до Дня Перемоги вже виплатили 75 тисячам осіб, а це 93% від загальної кількості одержувачів.

Про це повідомили в Головному управлінні праці та соціального захисту КМДА.

У Київському міському центрі з нарахування та здійснення соціальних виплат запевняють, що до кінця тижня всі зазначені категорії отримають одноразову адресну матеріальну допомогу в повному обсязі, зазначає офіційний сайт КМДА.

Нагадаємо, що, згідно з розпорядженням КМДА, яке підписав Олександр Попов, з нагоди 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні ветерани війни, жертви нацистських переслідувань отримають одноразову адресну матеріальну допомогу в розмірі від 200 до 1500 гривень.

Виплати отримують: особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, які брали участь у героїчній обороні Києва та яким присвоєно статус учасника народного ополчення, інваліди війни I, II і III груп, учасники воєнних конфліктів із числа малолітніх в'язнів концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання. Окрім того, матеріальна допомога також належить удовам героїв Радянського Союзу та членам сімей загиблих військовослужбовців і дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, учасників війни, які за життя були визнані інвалідами, й учасникам війни.

Зараз у Києві проживає 51 949 ветеранів Великої Вітчизняної війни, серед яких учасники бойових дій і ті, хто до них прирівняний, інваліди й учасники війни. Крім того, 13 киян удостоєні звання Героя Радянського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram