ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов доручив перевірити якість ремонту в київських будинках

У КМДА попереджають про кримінальну відповідальність.

Попов доручив перевірити якість ремонту в київських будинках
Фото: kmv.gov.ua

За зверненням голови КМДА Олександра Попова до правоохоронних органів, у всіх районах Києва проводять перевірки якості робіт із ремонту будинків та благоустрою прибудинкових територій, які виконували наприкінці 2011 року.

За виявлені порушення недобросовісних підрядників карають згідно з усією суворістю закону.

Зокрема, під час перевірки викрито порушників, які наживалися ремонті під'їздів і прибудинкових територій у Дарницькому районі. 20 червня проти одного з працівників комунального підприємства та керівника будівельної компанії відкрито кримінальну справу. За попередньою інформацією УБОЗ, ці особи завдали міському бюджету збиток у розмірі понад 430 тис. грн. Усього ж тільки в Дарницькому районі загальний збиток від дій шахраїв оцінюють в 1,2 млн грн. Перевірки та слідчі дії тривають.

Щоб уникнути повторення ситуації минулого року, Попов розпорядився 2012 року здійснювати потрійний контроль за виконанням ремонтних робіт у житловому фонді: силами спеціальної комісії, самих жителів будинків і правоохоронних органів.

"Окрім того, цього року під час виконання програми ремонту прибудинкових територій і під'їздів ми будемо застосовувати комплексний підхід, тобто виконуватимемо всі необхідні роботи в кожному будинку та подвір'ї", - заявив Попов. Окрім заміни асфальту програмою передбачено ремонт під'їздів, ліфтів, освітлення, за потреби - ремонт дахів і бюветів. Також у цих подвір'ях виконають роботи з озеленення і відновлення дитячих і спортивних майданчиків.

"Ключова вимога - якість виконання робіт. Реакція влади на скарги киян щодо якості повинна бути миттєвою. Я не дозволю чиновникам зіпсувати результат від упровадження цієї програми, адже це одна зі складових комфортного життя киян", - наголосив Олександр Попов.

Нагадаємо, програму реконструкції житлового фонду та прибудинкових територій реалізують у Києві з 2011 року. Цього року мають довести до ладу 290 будинків і дворів. Список формували на підставі звернень киян до Call-центр. Обсяг робіт на кожному з об'єктів визначала спеціальна комісія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram