ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін відмовився від ідеї урізати пенсії працюючим пенсіонерам

Одночасно зменшено розміри пенсій, призначених за "спеціальними" законами

Кабмін відмовився від ідеї урізати пенсії працюючим пенсіонерам
Фото: EPA/UPG

Уряд вирішив не урізати наполовину розмір пенсії працюючим пенсіонерам.

Про це повідомляє сайт Міністерства фінансів.

"Громадськістю негативно сприйнято намір Уряду про обмеження розміру пенсій працюючим пенсіонерам у розмірі 50%. Дійсно, пропозиція стосується різних категорій громадян, більшість із яких працює через складне матеріальне становище та низький рівень пенсії. Урядом було прийнято рішення не обмежувати пенсії працюючим пенсіонерам", - сказано в повідомленні.

При цьому Мінфін повідомляє, що зменшено розміри пенсій, призначених за "спеціальним" законам. Досі пенсію, призначену за "спеціальними" законами (прокурорам, народним депутатам, суддям, держслужбовцям), нараховували в розмірі 80% від суми місячної заробітної плати (заробітку), з якої було сплачено єдиний соціальний внесок, тоді як для інших громадян зі стажем роботи 40 років цей розмір становить 54%.

"Задля соціальної справедливості Верховною Радою України 27 березня прийнято Закон України, який передбачає, зокрема, зменшення розмірів пенсій, призначених за "спеціальними" законам, і встановлення їх на рівні 70% від суми місячної заробітної плати (заробітку), з якою сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", - сказано в повідомленні.

Реалізація цієї норми стосуватиметься 3328 осіб і дозволить скоротити видатки Державного бюджету України на виплату пенсій до кінця 2014 року на суму близько 10,7 млн гривень.

Нагадаємо, 27 березня парламент ухвалив два антикризові законопроекти Кабміну - про секвестр держбюджету і про запобігання фінансовій катастрофі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram