ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський гумконвой не проходив українську митницю, - Держприкордонслужба

Прикордонники називають прибуття вантажівок "проривом на територію України"

Російський гумконвой не проходив українську митницю, - Держприкордонслужба
Фото: EPA/UPG

Державна прикордонна служба повідомляє, що понад 70 вантажівок гуманітарного конвою з Росії прорвалися в Луганську область 12 вересня.

"В Україну, в Луганську область прорвалися понад 70 вантажівок з Росії... Провести перевірку вантажу нашим прикордонникам не дозволили", - повідомив помічник голови Держприкордонслужби Сергій Астахов.

Держприкордонслужба не має інформації, де зараз знаходиться гуманітарний конвой і куди прямує.

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста також не брали участі в супроводі російських вантажівок до Луганська, повідомляє "Фокус". Як заявила начальник відділу зв'язків з громадськістю регіональної делегації МКЧХ для Росії, Білорусії і Молдавії Вікторія Зотікова, Червоний Хрест був готовий супроводжувати конвой, "але так і не отримав узгодженого рішення двох сторін".

Інформацію про перебування конвою на українській території і доставлений вантаж активно поширюють російські ЗМІ, повідомляється, що всі вантажівки конвою - близько 200 - прибудуть до Луганська сьогодні, 13 вересня, протягом дня.

Нагадаємо, 22 серпня понад 200 вантажівок з Росії проникли в Україну без перевірки Держприкордонслужбою вмісту автомобілів.

Рада національної безпеки та оборони стверджує, що на цих вантажівках назад до Росії вивезено обладнання зі стратегічних підприємств оборонно-промислового комплексу Луганської та Донецької областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram