ГоловнаСуспільствоЖиття

Стаж військовослужбовців у зоні АТО порахують у трикратному розмірі

Кабмін затвердив новий порядок нарахування стажу держслужби

Стаж військовослужбовців у зоні АТО порахують у трикратному розмірі
Фото: Макс Левин

Кабмін затвердив зарахування терміну служби військовослужбовця у зоні проведення антитерористичної операції до стажу державної служби в трикратному розмірі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.

Час проходження військової служби, протягом якого військовий брав участь в АТО, буде зараховуватися до стажу держслужби у трикратному розмірі. Таке пільгове зарахування терміну служби в зоні АТО вже передбачено порядком обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та їх сімей.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Людмила Денисова заявляла, що статус учасника бойових дій отримали понад 800 осіб, які брали участь в АТО. Кабмін доручив Мінсоцполітики і Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції створити єдиний реєстр учасників АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram