ГоловнаСуспільствоВійна

На вихідних Дебальцеве зазнало значних руйнувань, - Кіхтенко

Донецький губернатор шкодує, що не має доступу до жителів захоплених територій

На вихідних Дебальцеве зазнало значних руйнувань, - Кіхтенко
Фото: Униан

Терористи ДНР за вихідні зруйнували 20 цивільних об'єктів міста Дебальцеве Донецької області. Про це заявив губернатор Олександр Кіхтенко, повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, бойовики регулярно обстрілюють Дебальцеве з російського зброї, яка завозиться в регіон в тому числі і так званими гуманітарними конвоями.

"Два дні тому російською "гуманітаркою" тут зруйнували 20 цивільних об'єктів, серед яких і житлові будинки", - зазначили в ОДА.

"Як тільки в Україну заходить черговий "гуманітарний конвой" - відразу посилюються обстріли позицій не тільки нашої армії, але і житлових кварталів населених пунктів", - підкреслив Кіхтенко.

Російська пропаганда і її донецькі сателіти у вигляді місцевих так званих ЗМІ після кожного такого обстрілу обманюють людей, повідомляючи, що це робить українська армія, зазначив голова ДонОДА.

"Ми маємо неспростовні докази того, що обстріли населених пунктів ведуть бойовики ДНР, але, на жаль, ми не можемо ці докази надати людям, які живуть на окупованій території - вони перебувають у російському інформаційному вакуумі й не мають вільного доступу, зокрема, до українських телеканалів", - констатував Кіхтенко.

Зазначається, що зараз на державному рівні намагаються вирішити проблему відсутності українського телебачення в донецькому ефірі: розроблені конкретні механізми, які дозволять незабаром дати державний телесигнал на окуповану територію.

Нагадаємо, напередодні РНБО оприлюднила відео, де російськи вантажівки"гумконвою" супроводжують автомобілі з артилерійською зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram