ГоловнаСуспільствоВійна

Чергова партія "гумдопомоги" бойовикам прибуде 30 листопада

МНС Росії анонсувало колону зі 100 вантажівок

Чергова партія "гумдопомоги" бойовикам прибуде 30 листопада
Фото: EPA/UPG

Восьма автоколона російського гумконвою прибуде на Донбас наприкінці цього тижня, 30 листопада. Про це сьогодні заявив заступник голови МНС Росії Володимир Степанов, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Зараз здійснюється підготовка чергової партії гуманітарної допомоги, вже сьогодні відбувається завантаження в регіонах Центрального федерального округу, і ми плануємо - в п'ятницю до вечора колона прибуде в Ростовську область, і в неділю відбудеться доставка гуманітарної допомоги в Донецьк і Луганськ", - сказав Степанов.

Він зазначив, що колона доправить будівельні матеріали для відновлення зруйнованих будинків: шифер, скло, рубероїд, а також паливо.

Усього понад 100 машин доправлять понад тисячу тонн вантажу. За словами Степанова, доставку гуманітарної допомоги вже відпрацьовано, половина машин піде в Луганськ, решта - в Донецьк. "Ми чітко знаємо, куди ця допомога буде доставлятися", - сказав він.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України оприлюднила відео, де біла "гуманітарна" вантажівка супроводжує автомобілі з артилерійською зброєю. За даними РНБО, Росія постачає паливо, боєприпаси та інше спорядження для бойовиків ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram