ГоловнаСуспільствоВійна

Генерал Назаров вважає свій арешт загрозою для обороноздатності країни

Рішення суду набуде чинності через 5 днів. Цей час Віктор Назаров залишатиметься вдома

Генерал Назаров вважає свій арешт загрозою для обороноздатності країни
Виктор Назаров
Фото: ovsgeneral.org.ua

Перший заступник керівника АТО, заступник начальника Генштабу, генерал-майор Віктор Назаров, підозрюваний у службовій недбалості, що призвела до катастрофи літака Іл-76 у Луганську, вважає свій арешт політичними репресіями і загрозою для обороноздатності країни.

Про це він сказав журналістам після засідання в Печерському районному суді Києва.

Назаров висловив обурення, що його судять за прийняття рішень у військових умовах цивільні судді і прокурори, які некомпетентні в цих питаннях.

Він упевнений, що його арешт створить прецедент, і інші військові керівники відмовлятимуться приймати відповідальні рішення в екстремальних бойових умовах, а це, в свою чергу, підірве обороноздатність країни.

Назаров нагадав, що за останній час змінилося вже три керівника штабу АТО, що не сприяє ефективності військових дій.

При цьому заступник керівника АТО підкреслив, що не вважає себе винним і сподівається на об'єктивність слідства.

Адвокати Назарова вже заявили, що мають намір оскаржити його арешт.

За словами адвоката Олександра Мірошника, зараз його підзахисний їде додому, а не в слідчий ізолятор, оскільки рішення суду набуде чинності через 5 днів.

Як повідомлялося, 25 листопада Печерський районний суд заарештував першого заступника керівника АТО Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тис. гривень.

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

14 червня внаслідок падіння збитого сепаратистами військово-транспортного літака Іл-76 над аеропортом у Луганську загинули 49 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram