ГоловнаСуспільствоВійна

14 артилеристів-одеситів отримали спальники і теплу форму (оновлено)

Військові перед відправленням у зону бойових дій отримали необхідну допомогу

14 артилеристів-одеситів отримали спальники і теплу форму (оновлено)
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Мобілізовані з 17-ї танкової бригади дякують читачам LB.ua за допомогу. Вони вже забезпечені новою формою та спальними мішками і готові їхати на передову.

Нагадаємо, 14 мобілізованих одеситів, які зараз перебувають на базі в м. Кривий Ріг, просять волонтерів і небайдужих українців допомогти з теплою формою й амуніцією перед відправленням у зону АТО. Про це LB.ua повідомив один із бійців Олександр К.

Він і його земляки прийшли у військкомати за повісткою близько місяця тому. Середній вік чоловіків - 24-28 років. Після навчання у Львівській області на артилеристів військовослужбовців розподілили в 17-ту танкову бригаду ЗСУ, і вони потрапили на базу в Кривий Ріг.

"Ми ще тиждень-два тут, на базі чекаємо на свою техніку, танки - вони зараз на ремонті, і 170 осіб піхоти. Після цього йдемо на фронт", - сказав співрозмовник LB.ua, якого призначили старшим екіпажу танка.

Форму і берці одесити отримали від військових, які ще до них служили в частині у Львівській області.

"За 8 місяців носіння ця форма розлізлася. Видали і бушлати - але такі самі старі, брудні, рвані. Баня є, але якщо попрати - все сохне кілька днів. Випрати - і ходимо на навчання в цивільному. Рукавичок навіть не дали. Я купив собі сам за 100 грн. Спимо ми без матраців на залізних пружинах. Учора було дуже холодно - я вкривався своїм бушлатом", - сказав військовий.

Артилеристи не отримують волонтерської допомоги. Вони просять небайдужих громадян допомогти із забезпеченням, перш за все, теплою формою, берцями і спальними мішками на 14 осіб. Так само потрібні елементарні предмети амуніції: каски, бронежилети, окуляри тактичні, рукавички - всього цього в мобілізованих немає.

"Ми обов'язково віддячимо за допомогу - повернемося з перемогою", - пообіцяв Олександр.

***

Сьогодні є можливість придбати комплекти теплої форми, плюс спальник для військовослужбовців за ціною 23 євро.

Картка ПриватБанку для допомоги 5168 7553 7924 8715 (Вернер Н. Г.). Волонтерам, які бажають допомогти артилеристам, а також людям, які можуть надати амуніцію, прохання звертатися за телефоном 093-2179684.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram