ГоловнаСуспільствоВійна

Третина жителів Донбасу вважають своє життя нестерпним

"Люди трималися за рахунок консервації і старих запасів - у багатьох це вже закінчилося"

Третина жителів Донбасу вважають своє життя нестерпним
Фото: EPA/UPG

Під час телефонного опитування 36% мешканців Донбасу назвали своє життя нестерпним. Дослідження провели у вересні-жовтні цього року у 27 містах регіону на замовлення гуманітарного штабу "Допоможемо" (Благодійний фонд Ріната Ахметова).

Про це повідомив у своєму фейсбуку донецький активіст Енріке Менендес, який побував на презентації дослідження.

"54% опитаних під час телефонної розмови (один зі способів отримати інформацію) оцінили ситуацію, як "Жити складно, але терпіти можна", а 36% сказали, що вже неможливо витерпіти. Ще 16% людей зазначили, що за останній тиждень ситуація в їхньому місті значно погіршала", - зазначив він.

Найскладніша ситуація - в містах Станиця Луганська, Стаханов і Первомайськ. Найбільше мешканці міст на Донбасі потребують ліків (про це заявили 45% опитаних) і їжі (34%). "Багато людей трималися тільки за рахунок консервації та якихось старих запасів - у багатьох це вже скінчилося. Ми бачили людей похилого віку, які напередодні нашого приїзду з'їли сливи з дерева у подвір'ї і після цього чотири дні просиділи голодними", - пише Менендес.

Із зони бойових дій поїхав кожен четвертий городянин. "Найбільше людей виїхало з Первомайська (57% населення) і Станиці Луганської (50%). Втрати самого Луганська оцінили у 22% - тобто зараз у місті залишаються 332 тис. осіб, а Донецька - у 20% (у місті зараз трохи більше за 760 тис. людей)", - написав Менендес. За даними уповноваженого з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко, із зони АТО в інші регіони виїхали 470 тисяч осіб, пишуть Українські новини.

Нагадаємо, що новий спікер Ради Володимир Гройсман вважає, що люди, які мешкають на окупованих територіях, завжди можуть переїхати в іншу область й отримати там роботу і соціальні блага.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram