ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони проведе зустріч з бойовиками в Донецьку у присутності ОБСЄ

Сторони вкотре спробують виконати мінські домовленості

Міноборони проведе зустріч з бойовиками в Донецьку у присутності ОБСЄ
Обстріляна проросійськими бойовиками шахта <<Комсомолець Донбасу>>. Підприємства Східної України постійно знаходяться під загроз
Фото: www.dtek.com

У Донецьку відбудеться зустріч за участю представників ОБСЄ та "окремих районів Донецької області" для обговорення плану заходів з виконання мінського меморандуму.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, у зустрічі візьмуть участь начальники штабів з української та російської сторони, полковники Олег Бойко та Олексій Матвєєв.

Групи спостереження Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін врахували 79 випадків порушення режиму припинення вогню із застосуванням реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії і стрілецької зброї. Зокрема, з боку незаконних збройних формувань зафіксовано 41 обстріл, з боку Збройних сил України вогонь вели 38 разів.

У міністерстві зазначили, що чергова зміна Спільного центру вживала всі можливі заходи для припинення вогневих контактів на окремих ділянках.

Наразі найбільш проблемними районами щодо дотримання режиму "тиша" є міжнародний аеропорт "Донецьк" і райони, прилеглі до нього, околиці міста Щастя, Новобахмутівка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram