ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко пообіцяв громадянство України іноземцям у силах АТО

Президент вважає, що іноземці "склали іспит" на громадянство

Порошенко пообіцяв громадянство України іноземцям у силах АТО
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко пообіцяв надати українське громадянство іноземцям, які брали участь у бойових діях на сході України на боці сил АТО. Про це глава держави сказав сьогодні в парламенті, представляючи нових членів Кабміну.

"Я отримав звернення з приводу білорусів, росіян, грузинів, які зі зброєю захищали честь і незалежність держави, як я і обіцяв, я підпишу указ про надання їм українського громадянства. Вони пройшли це випробування", - сказав Порошенко.

Президент також привітав з отриманням українського громадянства трьох іноземців, які претендують на посади в українському уряді.

"Я твердо стою на позиції, що ми мусимо залучати найкращий міжнародний досвід аж до включення представників в уряд", - сказав Президент.

"Хочу повідомити, що я на цьому не зупинюся. Відповідний законопроект буде внесено на ваш розгляд, і я сподіваюся, що ви його підтримаєте", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше сьогодні глава держави надав українське громадянство американці українського походження Наталії Яресько, литовцеві Айварасу Абромавічусу і грузинові Олександрові Квіташвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram