ГоловнаСуспільствоВійна

Біля Артемівська СБУ впіймала терористів із саморобною бомбою

Бойовики мали завдання здійснити диверсії і теракти в місті

Днями контррозвідка Служби безпеки України затримала чотирьох бойовиків різних бандитських формувань, які діють на території Донецької області.

Як повідомляє прес-центр СБУ, на одній зі степових доріг співробітники СБУ затримали двох громадян України, 1961 і 1975 р.н., які автомобілем прямували в бік Артемівська. Водій і його пасажир, обоє місцеві жителі, під час затримання намагалися втекти.

З авто співробітники спецслужби вилучили цілий арсенал зброї: два автомати і магазини до них, гранатомети, близько 20 гранат різної модифікації, велику кількість автоматних і кулеметних патронів.

Фото: sbu.gov.ua

В окремій схованці в багажнику було виявлено готовий до застосування вибуховий пристрій, до якого прикріпили гранату РГД для посилення ураження. За висновками експертів, через велику руйнівну силу терористи використовують їх, щоб підривати будинки і бойову техніку.

Фото: sbu.gov.ua

Установлено, що бойовики мали завдання здійснити диверсії і теракти в Артемівську.

Також у сусідньому районі оперативна група СБУ затримала бойовика на прізвисько "Бук", який розвідував місця дислокації українських військових, маршрути пересування військової техніки. Зібрані дані інформатор передавав терористам. Перебуваючи в зоні бойових дій, "Бук" коригував прицільні обстріли українських позицій.

А поблизу Краматорська співробітники СБУ затримали ще одного бойовика "ДНР". Зі слів затриманого, 27-річний хлопець добровільно вступив у незаконне збройне формування "Тигр". Під командуванням ватажка банди на прізвисько "Лєший" брав участь у бойових діях проти сил АТО, нападав на українські блокпости, колони бойової техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram