ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтер: війна почалася через рабовласницький лад на Донбасі

Сепаратисти домоглися підтримки нездійсненними обіцянками

Волонтер Всеволод Кожем'яко вважає, що основна причина війни на Донбасі - майже рабовласницький лад, що існував у цьому регіоні раніше. Про це він заявив на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"У нас зараз відбувається те, що відбувалося у США 150 років тому. Це рабовласницький лад. Війна почалася, на мою думку, через те, що там був рабовласницький лад і людей змогли легко переконати... Якось ми спілкувалися з місцевим населенням, запитували, чому підтримали сепаратистів. Вони відповідали, що їм обіцяли віддавати ринки, скасувати орендну плату... Але як можна в це повірити у 21 столітті?! Багато із цих людей ніколи не виїжджали за межі регіону, не кажучи про країни Європи чи світу", - заявив він.

Кожем'яко зазначив, що з жителями Донбасу потрібно працювати в інформаційному плані.

Нагадаємо, що аналогічну думку в інтерв'ю LB.ua раніше висловила засновниця донецької платформи "Ізоляція" Любов Михайлова. "Низький рівень економічного розвитку зробив жителів Донбасу рабами. Ними дуже легко маніпулювати, роблячи ін'єкції: "хунта в Києві", "бандерівці", "російська мова" і так далі", - говорила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram