ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук назвав повідомлення про відхід бойовиків дезінформацією

Терористи "маскують" накопичення матеріально-технічних ресурсів

Тимчук назвав повідомлення про відхід бойовиків дезінформацією
Фото: Макс Левин

У соціальних мережах і в інформаційному полі розгортається потужна дезінформаційна кампанія, що маскує накопичення ресурсів і підготовку бойовиків до подальшого ведення бойових дій. Про це повідомив народний депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Поширюються відомості про те, що "артилерію відводять", "кількість ополченців зменшується" і т.ін. Насправді фіксується зворотний процес", - повідомив він.

За інформацією Тимчука, протягом останніх днів на території, підконтрольній ДНР, терористи вирішували проблему забезпечення бойовиків зимовим обмундируванням за рахунок ресурсів, які прибули з Росії з "гуманітарним конвоєм". За даними "Інформаційного опору", найскладніше з готовністю до зими в підрозділах терористів, які воюють на південь від Донецька - район Докучаєвська, Єленівки, Тельманового.

"Також триває накопичення інших матеріально-технічних ресурсів - палива, боєприпасів, запчастин до бойової техніки. Протягом минулих вихідних (13-14.12.2014) зафіксовано прибуття з РФ щонайменше двох колон із заправниками пального (всього до 40 машин)", - зазначив експерт.

За даними Тимчука, бойовики суттєво посилили передові позиції в західному секторі: тут обладнані і ретельно замасковано нові блокпости і позиції для артилерії та бронетехніки.

Нагадаємо, з 9 грудня в зоні бойових дій на Донбасі оголошено перемир'я, проте нові обстріли українських військ  бойовиками фіксують щодня. Попри це, через скорочення кількості вогневих атак українські війська зазнають набагато менше втрат: у суботу та п'ятницю в зоні АТО не загинув жоден військовослужбовець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram