ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб Ахметова просить розблокувати доставку вантажів на територію ДНР

У штабі обіцяють допомагати тільки мирному населенню

Штаб Ахметова просить розблокувати доставку вантажів на територію ДНР
Фото: EPA/UPG

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова оприлюднив звернення, в якому вимагає розблокувати доставку вантажів на територію Донецької області, підконтрольну ДНР. Йдеться про блокування 22 вантажних автомобілів на блокпосту біля населеного пункту Богатир, за 29 км від м. Курахове Донецької області, батальйоном "Дніпро-1", повідомляє прес-служба СКМ.

За даними штабу, вантажівки везуть гуманітарну допомогу - близько 400 тонн продуктів: макаронні вироби, борошно, вівсяні пластівці, печиво, соняшникову олію та згущене молоко.

"Продукти харчування призначалися для найбільш незахищених категорій мирних жителів Донецької і Луганської областей - це інваліди 1-2 груп, зокрема діти, пенсіонери від 65 років, матері-одиначки, багатодітні сім'ї, сім'ї, які виховують дітей-сиріт або дітей-інвалідів , учасники Другої світової війни, а також ті, хто отримав інвалідність в Афганістані, діти-сироти та вагітні жінки", - сказано в повідомленні.

14 грудня батальйон "Дніпро-1" не пропустив колону на тій підставі, що вантаж ішов без необхідних документів. Спікер АТО Олексій Дмитрашківський завив, що затримання гуманітарного рейсу - самоуправство.

"Керівництво МВС і штабу АТО не давало команди затримувати гуманітарні вантажі. Отже, це самоуправство тієї людини, яка безпосередньо керує на блокпосту. Будуть ухвалені відповідні рішення та заходи щодо цієї людини", - заявив Дмитрашківський.

Нагадаємо, раніше з ініціативою заборонити доставку будь-яких вантажів на територію бойовиків виступив народний депутат, комбат "Донбасу" Семен Семенченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram