ГоловнаСуспільствоВійна

Російські гумконвої привозили прострочені харчі, - РНБО

"Допомога" надходить керівному складу ДНР

Російські гумконвої привозили прострочені харчі, - РНБО
Фото: EPA/UPG

Харчі, які постачають на Донбас із так званими гуманітарними конвоями з Росії, призначаються переважно керівному складу ДНР і наполовину прострочені. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"За оперативними даними, гуманітарна допомога, широко розрекламована засобами масової інформації Російської Федерації, яка нібито призначена і дістається цивільному населенню ДНР, видається виключно представникам керівного складу цієї терористичної організації. Навіть не всі рядові терористи її отримують", - цитує спікера "ЛІГАБізнесІнформ".

"Термін придатності м'ясних консервів і круп майже минув, а дитяче харчування, дитячі засоби гігієни та побутова хімія видаються простроченими", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, Росія вже дев'ять разів посилала на Донбас колони вантажівок, які самовільно вторгалися на територію України без прикордонного контролю з української сторони.

Раніше стало відомо, що бійці АТО на блокпостах вирішили не пропускати на територію, підконтрольну терористам, гуманітарну допомогу, оскільки розцінюють це як фінансування і підтримку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram