ГоловнаСуспільствоВійна

Затримані вантажівки Ахметова перевозили цигарки та горілку, - нардеп

Представник мережі "Брусничка" в Донецьку повідомив, що вантаж призначений для них

Під виглядом гуманітарної допомоги для жителів окупованого бойовиками Донбасу фонд донецького бізнесмена Ріната Ахметова відправив вантажівки з горілкою і сигаретами.

Про це повідомив народний депутат Володимир Парасюк.

"Сьогодні ми в зоні АТО зупинили потік контрабанди, яка під виглядом гуманітарної допомоги від Фонду Ріната Ахметова для мирних жителів Донецька насправді постачається терористам. Тонни продовольства у вантажівках з логотипом фонду Ахметова їдуть на склад "Донбас-Арени", який охороняє батальйон "Восток". Під виглядом дитячих товарів, провозять зовсім недитячі товари, а саме горілку і сигарети", - написав Парасюк у Facebook.

За його словами, найбільш дитячий продукт, який знайшли нардепи, - це 20 тонн манної каші.

У свою чергу екс-командир батальйону "Донбас", народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко заявив, що представник мережі "Брусничка" в Донецьку, який приїхав на місце події, повідомив, що вантаж призначався його мережі.

"Коли розглядали машину із сигаретами, приїхав представник мережі "Брусничка" в Донецьку і наївно зізнався, що це вантаж для їх мережі", - повідомив Семенченко.

У свою чергу у Фонді Ахметова заперечують причетність організації до постачання продовольства терористам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що добровольчі батальйони домовилися блокувати проїзд гуманітарних конвоїв на території, контрольовані бойовиками ДНР і ЛНР, поки не буде звільнено всіх полонених з українського боку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram