ГоловнаСуспільствоВійна

Заморожування конфлікту в Україні матиме глобальні наслідки, - ООН

Увесь світ глибоко залучений у вирішення української кризи, повідомив Пан Гі Мун

Заморожування конфлікту в Україні матиме глобальні наслідки, - ООН
Пан Ги Мун на конференции ООН в Лиме
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун попередив про небезпеку появи в Європі ще одного замороженого конфлікту - в Україні.

Про це він заявив на своїй щорічній прес-конференції у штаб-квартирі ООН, присвяченій підбиттю підсумків року та планам на майбутнє, передає Центр новин ООН.

Пан Гі Мун знову закликав усі сторони повною мірою виконувати мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на сході країни, повідомив про продовження мандата місії ООН зі спостереження за ситуацією за правами людини в Україні і про намір установ ООН надати гуманітарну допомогу українцям.

"Існує ризик того, що ситуація в Україні виявиться замороженою і це викличе серйозні наслідки на регіональному і глобальному рівнях", - заявив Пан Гі Мун.

За його словами, весь світ і, зокрема, Європейський союз, США і Росія глибоко залучені у вирішення української кризи.

"У той час як недавніх домовленостей, схоже, в цілому дотримуються, ми всі бачимо, що продовжує гинути безліч людей. Після 5 вересня, коли сторони узгодили мінські домовленості, загинули понад тисячу осіб", - сказав Пан Гі Мун.

Голова ООН звернув увагу на політичні та економічні наслідки українського конфлікту і закликав сторони приступити до переговорів і повною мірою дотримуватися мінських домовленостей.

Пан Гі Мун також повідомив, що місія ООН зі спостереження за правами людини в Україні, мандат якої завершується в грудні, продовжить свою роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram