ГоловнаСуспільствоВійна

Гуманітарний конвой Ахметова повертається до Дніпропетровська разом з вантажем

Батальйони на блокпостах нікого не пропускають на територію терористів

Гуманітарний конвой Ахметова повертається до Дніпропетровська разом з вантажем

Вантажівки з продовольством від гуманітарного штабу Ріната Ахметова повертаються до Дніпропетровська разом з вантажем. Як повідомив волонтер гуманітарного штабу Максим Ровінський, бійці добровольчих батальйонів готові пропускати до Донецька продукти харчування тільки в обмін на військовополонених.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Командир 5-го окремого батальйону "Правого сектору" з позивним "Чорний" заявив, що за кожну пропущену в зону АТО вантажiвку з гуманітарною допомогою йому з полону мають передавати по дві людини. Інакше буде повністю заблоковано допомогу не тільки від штабу Ахметова , а й від інших гуманітарних організацій", - повідомив волонтер.

У Міністерстві оборони заявили про неприпустимість такого обміну. За словами голови координаційного центру по звільненню полонених Юрія Тандіта, такі заяви і дії заважають роботі центру.

"Дуже небезпечно перейти на відносини, коли предметом купівлі-продажу стає життя людини. Що стосується машин з гуманітарною допомогою, то їх блокування може призвести до того, що люди в Донецькій і Луганській області почнуть вмирати від голоду", - сказав Тандіт.

Керівник "Центру звільнення полонених" Володимир Рубан заявив, що він докладає зусиль, щоб гуманітарний вантаж Ріната Ахметова все-таки пропустили до Донецька.

Нагадаємо, колону вантажівок Гуманітарного рейсу, що перевозила 400 тонн продуктів, затримав на блокпосту ввечері 14 грудня батальйон "Дніпро-1". Фури повернулися у Дніпропетровськ і після огляду співробітниками Держслужби з надзвичайних ситуацій знову вирушили в напрямку Донецька. Однак і друга спроба виявилася невдалою. Сьогоднішній конвой на чолі з Наталією Ємченко теж не зміг подолати блокпост.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram