ГоловнаСуспільствоВійна

Обміну полоненими з терористами не підлягають близько 10 осіб, - СБУ

Служба безпеки сподівається вирішити проблему на зустрічі в Мінську

Обміну полоненими з терористами не підлягають близько 10 осіб, - СБУ
Фото: EPA/UPG

У Службі безпеки України готові до обміну полоненими в рамках антитерористичної операції на сході України "всіх на всіх", але близько десятка найбільш небезпечних злочинців такому обміну не підлягають. Про це сьогодні заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Ми очікуємо мінської зустрічі. Після мінської зустрічі буде все зрозуміло. Ми хочемо здійснити обмін полонених "усіх на всіх". Терористи повинні відпустити всіх наших незаконно утримуваних осіб. Ми їх нарахували 684", - цитує Вовка "Інтерфакс-Україна".

Вовк повідомив, що СБУ готова ухвалювати процесуальне рішення, щоб відпустити всіх "соратників терористів", проте "поки що того, у кого руки в крові, не відпустять".

"Терористи і їхні представники сприймають позицію, що якщо руки в крові, то не будемо відпускати - це чистий кримінал. Але це десяток людей, не більше", - сказав Вовк.

До людей, які не підлягають обміну, належить і затримана в Києві Анастасія Коваленко. "Я думаю, що ця дама буде одинадцятою", - зазначив Вовк.

Нагадаємо, обмін полоненими "всіх на всіх" передбачено мінським угодою від 5 вересня. За офіційними даними, терористи утримують 684 людей. Раніше Президент Петро Порошенко доручив СБУ домогтися звільнення всіх заручників з полону терористів на Донбасі до 25 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram