ГоловнаСуспільствоВійна

"Дніпро" назвав умови пропуску гумконвоїв Ахметова

Юрій Береза хоче, щоб над розподілом вантажу встановили контроль

"Дніпро" назвав умови пропуску гумконвоїв Ахметова
Юрий Береза
Фото: Макс Требухов

Командир полку "Дніпро", народний депутат Юрій Береза озвучив умови пропуску вантажівок з гуманітарною допомогою з контрольованої Україною території в зону АТО.

"На кожній машині, яка буде перевозити гуманітарний вантаж, має майоріти український синьо-жовтий прапор. У кожній машині має бути журналіст. Представники місії ОБСЄ мають узяти на себе зобов'язання надати нам відеоматеріал, який підтверджує факт того, що кожен продовольчий набір потрапив саме в руки мирних жителів", - написав комбат на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо ж я дізнаюся, що хоч один кілограм допомоги отримає супермаркет, терористи чи росіяни військові, я обіцяю, що жодна машина "гуманітарної допомоги" від пана Ахметова не потрапить на територію Донецької області. Ми навчимо вас, Рінате, жити за законами Божими і за Конституцією України. Слово офіцера", - додав Береза.

За його словами, у п'ятницю "Дніпро" пропустив у Донецьк вантажівки з допомогою фонду Ріната Ахметова, взявши обіцянку, що їм нададуть відео, яке підтвердить, що вантаж прибув за адресою.

"Жителі окупованих територій, наші знедолені брати, мають отримувати гуманітарну допомогу безперешкодно. Але за умови, що вони справді її отримають. Ми пропустили кілька вантажівок на територію Донецької області. Адже ми не можемо допустити ще більших страждань на територіях, підпорядкованих терористам. Страждання жителів цих міст - наш спільний біль. Але ми не дозволимо, щоб цей вантаж отримували терористичні організації або щоб він використовувався з метою комерції", - написав комбат.

Позицію Берези підтримав і командир добровольчого батальйону "Миротворець", народний депутат Андрій Тетерук.

"Як правило, я дуже рідко коментую заяви своїх бойових друзів. Однак у цьому разі я цілком і повністю підтримую рішення Юрія Берези. Від себе хочу додати, що заходи, які сприяють звільненню полонених, необхідно вживати негайно", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 15 грудня добровольчі батальйони домовилися блокувати проїзд гуманітарних конвоїв на території, контрольовані бойовиками ДНР і ЛНР, поки не буде звільнено всіх полонених з українського боку.

19 грудня бійці пропустили машини з гумдопомогою від фонду Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram