ГоловнаСуспільствоВійна

Семенченко розповів про звільнення полонених бійців "Донбасу"

Серед відпущених вчора на свободу українців - 80 бійців полку спеціального призначення, захоплених в полон під Іловайськом

Семенченко розповів про звільнення полонених бійців "Донбасу"
Батальон "Донбасс" в Иловайске
Фото: Макс Левин

Серед 150 українських заручників, випущених на свободу вчора в обмін на полонених бойовиків, 78 бійців полку "Донбас". Про це на своїй сторінці в facebook повідомив командир полку, народний депутат Семен Семенченко. За його даними, залишаються полоненими або зниклими безвісти близько 140 добровольців полку. Частина з них перебувають в підвалі Донецького СБУ.

Семенченко написав, що всіх полонених "Донбасу" зустріли вночі на військовому аеродромі у Василькові, і після невеликого відпочинку перевезли автобусами в інший табір Національної гвардії, де їх чекає лазня, переодягання, виписка документів, військові психологи, виплата грошового забезпечення. "Донбас" заздалегідь зібрав гроші для виплати своїм солдатам, які 4 місяці перебували в полоні бойовиків ДНР.

Семенченко зазначив некоректну, на його думку, поведінка тих, хто займався обміном полонених.

"Комісія щодо зустрічі" очікувала хлопців у таборі в Дніпропетровську, де були зібрані речі, гроші, психологи. Переміщення полонених здійснювала СБУ без повідомлення про кінцевий маршруті. Про те, що колона їде не в Дніпро, ми дізналися вже пізно ввечері. Потім були версії: Краматорськ, Слов'янськ, Харків. За всіма цими адресами і містам були спрямовані машини, автобуси, люди. У результаті всіх привезли в Чугуїв (причому люди в машинах, які гналися за колоною навіть не отримали можливість зустрічі на аеродромі з хлопцями).

Вночі літаком всі були перекинуті на військовий аеродром у Васильків, де їх вже чекав президент України. У підсумку зустрічали хлопців тільки частина наших солдатів і офіцерів, які хотіли це зробити. Зараз все нормально, хлопці в таборі, а розкидані по всій країні "комісії щодо зустрічі" повертаються в Київ", - написав комполку.

Він вважає, що піар завадив нормальному процесу зустрічі полонених.

Як повідомляли, за підрахунками Антона Геращенка, в полоні у бойовиків на початок жовтня були 82 бійця "Донбасу". Раніше добровольців цього полку практично не відпускали при обмінах полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram