ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганську сьогодні пройде зустріч контактної групи з урегулювання конфлікту

Бойовики ЛНР і ДНР, як і раніше, не обіцяють жодних результатів

У Луганську сьогодні пройде зустріч контактної групи з урегулювання конфлікту
В сентябре переговоры проводили в Минске
Фото: EPA/UPG

Сьогодні в Луганську пройде зустріч робочої групи за участю представників ЛНР, ДНР, штабу АТО й ОБСЄ. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на представника ЛНР Владислава Дейнего. Раніше зустріч у Луганську анонсувала й українська сторона.

Про час зустрічі не повідомляють.

Відповідаючи на запитання про можливість досягнення на цій зустрічі будь-яких принципових домовленостей, Дейнего сказав, що "все буде залежати тільки від результату".

Раніше сторони планували продовжити обговорення питань, розпочате в Мінську 24 грудня: припинення вогню, відведення техніки, створення буферної зони й обмін полоненими.

Попередня зустріч пройшла в понеділок, 29 грудня, в Донецьку, але відчутних результатів не дала.

Нагадаємо, з 9 грудня Генштаб оголосив у зоні бойових дій режим тиші, через що українські військові не можуть відповідати на обстріли бойовиків. Призначені на цей день переговори не відбулися, оскільки терористи відмовилися брати участь у зустрічі. Мирні переговори переносили кілька разів і нарешті провели в Мінську 24 грудня. Єдиним результатом цього раунду переговорів стало звільнення 154 українських військових в обмін на 222 бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram