ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбас вирушив черговий російський гумконвой

У Луганськ і Донецьк їдуть близько 120 машин

Колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу прибула на державний кордон. Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС із посиланням на заступника начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олега Воронова.

"Колона МНС Росії розділилася на дві. Одна прибула на пункт пропуску "Донецьк", друга - на "Матвіїв Курган", де почалося митне оформлення вантажів", - сказав Воронов.

"З прикордонного пункту пропуску "Донецьк" автомобілі проїдуть у Луганську область, а з "Матвіївого Кургану" - в Донецьку", - повідомив Воронов. Він уточнив, що в Луганськ вирушать понад 60 машин і приблизно стільки само - у Донецьк.

Нагадаємо, Росія доправила на Донбас уже десять колон із гуманітарною допомогою для Донбасу. Жоден з конвоїв не узгоджений з українською владою або міжнародними організаціями; представників ОБСЄ та Міжнародного Червоного Хреста не допустили до огляду вантажу, як і українських прикордонників.

Раніше голопа Московського міського відділення Російського Червоного Хреста Ігор Трунов заявив, що десять російських "гуманітарних конвоїв" могли привезти на окупований проросійськими бойовиками Донбас усе що завгодно, зокрема зброю та боєприпаси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram