ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: Обстріл автобуса під Волновахою - на совісті Кремля

Такі злочинні дії "потребують адекватної відповіді з боку України", вважає секретар РНБО

Посилення обстрілів українських позицій постійно збігається з приїздом на окуповану бойовиками територію так званих російських гумконвоїв, і сьогоднішній обстріл пасажирського автобуса під Волновахою також на совісті Кремля.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

"Активізація обстрілів постійно збігається з проходженням через неконтрольовану частину кордону так званих російських гумконвоїв, які під виглядом надання гуманітарної допомоги поповнюють вогневу міць російсько-терористичних угруповань", - підкреслив секретар РНБО.

Він зазначив, що такі дії РФ призвели і до сьогоднішньої трагедії, коли цивільний автобус потрапив під обстріл системи залпового вогню з окупованої території, "що призвело до загибелі ні в чому не винних цивільних осіб".

"Така діяльність Росії та її "гуманітарна" допомога призводить до свідомого зриву будь-якого формату мирних домовленостей і руйнує всі надані раніше гарантії припинення вогню", - акцентував Турчинов.

Він зазначив: "Убивство мирних людей, як і збивання "Боїнга", є ще одним свідченням звірячої сутності російської політики".

У зв'язку з цим керівник РНБО заявив, що така серія злочинних дій "потребує адекватного відповіді з боку України" і обов'язково буде розслідуватися Гаазьким трибуналом.

Нагадаємо, 13 січня бойовики з боку Докучаєвська завдали артилерійського удару по міліцейському блокпосту в районі Волновахи (Донецька область). Один із снарядів вибухнув біля автобуса. Загинули 11 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram