ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні АТО не припиняються обстріли

Терористи під прикриттям артилерії продовжують перегрупування

У зоні АТО не припиняються обстріли
Фото: EPA/UPG

У зоні конфлікту на Донбасі зберігається складна ситуація, терористи продовжують обстріли сил АТО. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

У районі Донецька бойовики під прикриттям артилерійського вогню продовжують перегрупування своїх сил на ділянці Спартак-Старомихайлівка, намагаючись відновити боєздатність підрозділів, що раніше брали участь в атаках на позиції українських військ у Донецькому аеропорту і в районі Пісків. Під час перегрупування противник намагається створити ударні групи на нових ділянках, готуючись до продовження активних дій.

У районі Стаханова бойовики ведуть вогонь зі ствольної артилерії з нових обладнаних вогневих позицій по передових позиціях українських військ у районі Попасної.

У районі Кримського та Трьохізбенки терористи використовують в основному міномети та ствольну артилерію, також зауважено використання щонайменше 1-ї батареї РСЗВ.

"Зафіксовано перекидання тактичної групи російсько-терористичних військ у районі Старобешеве - Комсомольське. У складі передових підрозділів цієї тактичної групи - 7 бойових броньованих машин (ББМ) і до 10 одиниць вантажного автотранспорту. Тактична група перекидається на південь від Старобешевого", - пише Тимчук.

На приморському напрямку спостерігачі говорять про рух передових підрозділів тактичної групи бойовиків до Павлопіля. "Перекидання здійснюється переважно в темний час доби невеликими групами (бойова техніка і жива сила перекидається окремо). Зафіксовано появу на цій ділянці як мінімум однієї свіжої посиленої ротної тактичної групи (РТГ) противника, що має у своєму складі три танки і до 12 ББМ", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні бойовики заявили про відступ українських військових від Донецького аеропорту, проте штаб АТО спростував цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram