ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ знешкодила диверсійну групу в Луганській області

Затримано троє бойовиків, що збирають дані про позиції сил АТО

Військова контррозвідка Служби безпеки України знешкодила збройну диверсійну групу так званого "міністерства оборони" ЛНР. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Встановлено, що диверсійна група, виконуючи завдання ватажка розвідки терористів - підполковника спецслужб РФ з позивним "Змій", на БТР прямувала до позицій сил АТО. Бойовики мали зібрати розвіддані про розташування українських військ спеціального призначення і негайно передати їх своєму ватажку. Передова група терористів була захоплена української контррозвідкою. Троє бойовиків на прізвисько "Десант", "Партизан" і "Глобус" надали відомості про місцезнаходження решти груп", - йдеться в повідомленні.

У Донецькій області СБУ затримала двох місцевих жителів, які збирали інформацію про дислокацію військової техніки і бійців АТО. "Зібрана поплічниками терористів інформація призначалася для коригування вогню бойовиків у районі населених пунктів Мар'їнка, Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка та Старомихайлівка", - сказано в повідомленні.

Завербовані терористами - мешканці Мар'їнки віком 40 і 46 років. За їхніми даними, бойовики планували обстріляти мирних жителів і позиції Збройних сил України в районі міст Старомихайлівка, Новомихайлівка та Красногорівка.

Нагадаємо, 13 січня під час обстрілу з "Градів" бойовики знищили пасажирський автобус під Волновахою. На місці обстрілу загинули 10 пасажирів, ще троє померли згодом у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram