ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики мають намір узяти аеропорт, прикриваючись місією ОБСЄ, - прес-центр АТО

Операція проходить під особистим контролем Захарченка

Бойовики мають намір узяти аеропорт, прикриваючись місією ОБСЄ, - прес-центр АТО
Фото: Сергей Лойко

Терористи ДНР мають намір сьогодні взяти Донецький аеропорт. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбуку, посилаючись на достовірні джерела.

"Захарченко (ватажок ДНР, - ред.) поставив завдання своїм бандитам сьогодні взяти Донецький аеропорт. Йому про перебіг подій доповідають щогодини. До аеропорту підтягують підрозділи "Абхаза". Терористи планують улаштувати великий інформаційний вибух", - сказано в повідомленні.

"Будуть іти з боку диспетчерської вежі. Для них не новина прикриватися жінками і дітьми, але цього разу вони хочуть прикритися місією ОБСЄ, знаючи, що наші, на відміну від бойовиків, вогонь по мирних жителях і міжнародних організаціях ніколи не ведуть", - повідомили в прес-центрі.

Обстріл нового термінала аеропорту триває цілий день, бойовики впритул підійшли до позицій "кіборгів".

"З хвилини на хвилину в аеропорт планують зайти представники місії ОБСЄ. Очікують, що терористи з боку нового термінала почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити в цьому злочині українську сторону", - сказано в повідомленні прес-центру.

Про підготовку можливої провокації попередив і спікер АТО Андрій Лисенко. За його словами, аеропорт дуже важко утримувати, але "наказу залишити аеропорт не було".

Нагадаємо, напередодні бойовики повідомили про захоплення аеропорту, проте ця інформація не підтвердилася. Раніше цього тижня ватажок ЛНР Захарченко заявив, що не допустить більше ротацій в аеропорту, через день бойовики зажадали від українських військових залишити аеропорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram