ГоловнаСуспільствоВійна

Прес-центр АТО: бій в аеропорту триває, термінал під нашим контролем

Бійці підозрюють, що на АД атакують російські війська

Прес-центр АТО: бій в аеропорту триває, термінал під нашим контролем
Фото: http://podrobnosti.ua/

Бій в Донецьком аеропорту триває, але новий термінал залишається під контролем українських бійців.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у фейсбуці. "Захисники Донецького аеропорту далі утримують свої позиції. О 16:00 офіцер, що перебуває в новому терміналі, телефоном повідомив прес-центр, що бій триває, термінал знаходиться під нашим контролем", - сказано в ньому.

Цю інформацію також підтвердив радник президента Юрій Бірюков. "Говорив з комбатом - ситуація ахова не більше, ніж була вже кілька разів. Щільний штурм", - написав він на своїй сторінці.

За його словами, відео російських ЗМІ про взяття терміналу сепаратистами - фейкові. "У новому терміналі є досить характерні приміщення. І ось їх на відео не було. На моїх фото були, на фото Олексія Мочанова були, на фото Сергія Лойка були. А ось у відео - ні, - заявив Бірюков. - Аеропорт ми не "зливаємо", не "здаємо". Помилки в організації оборони вже розкрилися, але їх виправлять. В аеропорт кілька годин тому пішли резерви, підтягуються і ще", - додав він.

Волонтер Олексій Мочанов у фейсбуці повідомив, що станом на 17:00 бій триває. Він також процитував слова одного з бійців, з яким він говорив: "Бомблять. Але ми не здаємося. І не здамося. Судячи з бою - маємо справу з росіянами. Сепари так точно стріляти не вміють. Принаймні, раніше у них так точно не виходило".

Нагадаємо, раніше в четвер прес-центр АТО повідомив, що ватажок ДНР Олександр Захарченко поставив завдання своїм бандам взяти аеропорт сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram