ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли Донецький аеропорт із "Граду"

Українські бійці пробилися до термінала і почали евакуацію поранених

Бойовики обстріляли Донецький аеропорт із "Граду"
Фото: http://podrobnosti.ua/

Бій у Донецькому аеропорту, який розпочався сьогодні вдень, не вщухає. За останньою інформацією, проти українських бійців, які перебувають у новому терміналі, застосували реактивну артилерію.

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру АТО.

"Близько 14:00 у Донецькому аеропорту почалася бойова сутичка, яке триває і зараз. Українські військові проводять заходи вогневого блокування противника з метою евакуації поранених із нового термінала. Терористи застосовують усі наявні вогневі засоби, включно з реактивною артилерією - о 16:30 бандформування обстріляли новий термінал із РСЗВ БМ-21 "Град". Наші військові пробилися до захисників аеропорту і почали евакуацію поранених. Передусім вивозять тих, хто перебуває у тяжкому стані. Військові медики готові надавати пораненим усю необхідну допомогу. За потреби, щоб доправити у відповідні медичні установи, залучать авіаційні засоби", - сказано в повідомленні.

Також активно обстрілюють позиції українських військ біля аеропорту в районі Дослідного, Авдіївки, Пісків, Гранітного, Мар'їнки, Тоненького.

Загалом із шостої ранку до шостої вечора бойовики 43 рази обстріляли українських військових. Тричі під вогонь "Градів" потрапили безпосередньо населені пункти: Трьохізбенка, Авдіївка та Новокалинове.

Нагадаємо, що запеклі бої за Донецький аеропорт тривають останні три дні. За наявними даними, в новому терміналі присутні й українські військові, і бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram