ГоловнаСуспільствоВійна

Україна вважає терористами більш ніж 1000 бойовиків ДНР і ЛНР

Наливайченко розповів про розслідування терактів на Донбасі

Україна вважає терористами більш ніж 1000 бойовиків ДНР і ЛНР
Фото: EPA/UPG

Україна вважає терористами більш ніж 1000 бойовиків ДНР і ЛНР. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Я підтверджую, що терористична організація та її ватажки - у всіх є імена та прізвища. Більш ніж 1000 осіб - усіх задокументовано, встановлено їхні прізвища, так звані посади, так звані напрями їхньої терористичної діяльності. Всі є в матеріалах розслідування терористичних актів і злочинів терористичних організацій", - заявив він.

Генпрокурор Віталій Ярема зі свого боку висловив сподівання, що світова спільнота теж визнає ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

"І ці люди, які очолюють цю терористичну організацію, будуть переслідуватися по всьому світу і з ними не буде вестися діалог. І найголовніше: що Російська Федерація буде визнана країною, яка підтримує терористичні організації. Якщо це станеться, тоді ті посадові особи, які працюють в уряді РФ, і президент Путін змінять своє ставлення до цих організацій", - заявив він.

Нагадаємо, МВС України зібрало докази терористичної діяльності ДНР. За даними міліції, донецьких бойовиків підозрюють у скоєнні 80 тяжких злочинів, у тому числі 54 умисних убивств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram