ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони відзвітувало про ситуацію в гарячих точках зони АТО

Комбат Береза заявив про знищення режимного об'єкта в Донецьку

Міноборони відзвітувало про ситуацію в гарячих точках зони АТО
Фото: http://podrobnosti.ua/

Станом на 13:30 середи ситуацію в районі 29-го і 31-го блокпостів контролюють сили АТО - українські військові зупинили наступ бойовиків, повідомляє Міноборони.

"Для забезпечення безпеки особового складу здійснено маневр силами і вогнем. Підрозділи, які виконували завдання на 31-му блокпосту, вийшли на певні позиції в районі опорного пункту. Артилерійські підрозділи сил АТО ведуть вогонь по вогневих точках бойовиків", - сказано в повідомленні. Нагадаємо, вчора сили АТО відійшли від 31-го блокпоста в опорний пункт.

За даними Міноборони, ситуація в районі Донецького аеропорту залишається напруженою. "Ситуація в районі аеродрому контролюється штабом АТО, проводяться заходи, спрямовані на підтримку дій українських військовослужбовців, артилерія сил АТО завдає вогневого ураження по виявлених позиціях бойовиків і за жодних умов не веде вогонь по місцях, де живуть мирні жителі", - додали в міністерстві.

Зі свого боку Юрій Береза, командир полку "Дніпро" (цей полк разом з 93-ю бригадою утримує правий фланг селища Піски біля аеропорту) у своєму "Фейсбуці" повідомив, що терористи в середу майже на 500 метрів підходили до позицій військових, але отримали відповідь. "У 93-й бригаді троє бійців поранені. У полку "Дніпро-1" втрати відсутні", - повідомив він.

За даними Берези, в самому аеропорту ситуація стабільно напружена, але українські військові позицій не здали. Між усіма підрозділами налагоджено повну взаємодію. Усі сили кинуто на те, щоб утримати правий фланг Пісків і аеропорт.

"Найсвіжіші новини. Прямою наводкою артилерійських коректувальників з полку "Дніпро-1" українська артилерія знищила режимний об'єкт у Донецьку, який використовували терористи для своїх злочинних цілей. У місті почалася паніка: "Укри наступають!" - додав Береза.

Комбат також повідомив, що під Маріуполем в селі Чермалик, кругову оборону якого тримає "Дніпро-1", розвідгрупа полку потрапила під гранатометний обстріл. Втрати серед особового складу відсутні, але терористи підірвали газопровід. Уранці вдалося ліквідувати цю аварію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram