ГоловнаСуспільствоВійна

Якби не канадська гуманітарка, мобілізація не мала б сенсу, - Тука

Склади Міноборони порожні

Якби не канадська гуманітарка, мобілізація не мала б сенсу, - Тука
Фото: Макс Требухов

Якби в Україну не було доставлено канадську гуманітарну допомогу, мобілізація не мала б сенсу. Таку заяву зробив сьогодні на прес-конференції в Києві волонтер, координатор руху "Народний тил" Георгій Тука.

"Мобілізованим довелося б йти воювати в цивільному одязі, - каже Тука. - Склади Міністерства оборони порожні. І, до речі, за це досі нікого не покарано. Зрадники досі служать в армії і займають у ній високі посади".

Координатор Ради волонтерів при Міноброни Давид Арахамія підтвердив, що основну частину канадської гуманітарки, яка прибула в січні на кораблях, призначено для тих, кого буде мобілізовано найближчим часом.

Нагадаємо, раніше Георгій Тука в інтерв’ю LB.ua заявляв, що гуманітарна допомога з Канади, яку доставили влітку, зникла у невідомому напрямку. Пізніше з'ясувалося, що вона дісталася Державній прикордонній службі України. Тепер LB.ua намагається дізнатися, які саме підрозділи отримали допомогу, щоб перевірити, чи дійшла вона до бійців. На цей час редакція чекає відповіді на запит, надісланий до Держприкордонслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram