ГоловнаСуспільствоВійна

На Майдані попрощалися із загиблим на Донбасі вихідцем із Грузії

Тамаз Сухіашвілі був професійним військовим

Сьогодні, 21 січня, на Майдані попрощалися із загиблим на Донбасі добровольцем української армії, вихідцем з Грузії Тамазом Сухіашвілі.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Як повідомив у Facebook Юрій Бутусов, Тамаз загинув 17 січня в бою за монастир під Донецьким аеропортом.

Він служив добровольцем у 93-й механізованій бригаді.

"Тамаз - професійний військовий. Він брав участь у війні в Осетії 2004 року, у відбитті російської агресії 2008 року, брав участь у місіях в Іраку та Афганістані у складі грузинського військового контингенту. Торік Тамаз служив у загоні особливого призначення МВС Грузії. Але після початку вторгнення в Україну російських військ Тамаз звільнився зі служби і приїхав до нас на допомогу. Вдумайтеся, він був лейтенантом грузинського спецпризначення, у нього була прекрасна кар'єра, колектив, в якому він користувався повагою, зарплата більша, ніж в українського генерала, у нього сім'я, двоє чудових синів - 4 роки і 1 рочок ", - розповів Бутусов.

Покинувши кар'єру в Грузії, Тамаз записався солдатом-добровольцем в українську армію, вступив на службу в 6-ту роту 93-ї механізованої бригади, кістяком якої стали бійці батальйону Нацгвардії "Донбас".

"17 січня 6-та рота пішла в атаку у важких умовах. Поранених товаришів у новому терміналі не могли евакуювати всю ніч. Хтось мусив атакувати укріпрайон, з якого били по наших колонах, які йшли до терміналу, і придушити ворожих спостерігачів. Російські підрозділи за час "перемир'я" грунтовно і без перешкод обладнали позиції, організували систему вогню. 6-та рота пішла у вогонь і зустріла шквал свинцю. Хлопці чудово боролася. Билися до кінця навіть тоді, коли відійшли всі інші підрозділи, навіть тоді, коли відійшли танки і БМП. Тамаз був одним з тих, хто вів роту вперед. Бій тривав безперервно п’ять годин. Стрільба була майже впритул - і рота вийшла до монастиря. І поки вони билися, в новий термінал прибула допомога, і було вивезено поранених. Боєприпаси у бійців закінчувалися, резерви не могли допомогти. Піднімаючи роту в чергову атаку, Тамаз Сухіашвілі загинув смертю хоробрих... Разом з Тамазом загинули ще 2 українські воїни, а понад 20 бійців отримали поранення - серед поранених були ще троє грузинів. Вони пожертвували собою заради нас", - написав Бутусов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram